kuddar

Jag har letat så himla länge efter nya soffkuddar, men inte riktigt hittat rätt. Och jag är väldigt selektiv när det gäller heminredning. Jag köper bara saker jag älskar/tycker är jättefina. Inte som känns ganska bra. 
 
Men äntligen har jag hittat ett gäng soffkuddar som jag älskar! Kändes helt rätt, både färg- och mönsterkombon. H&M home är fantastiskt. 
 
 
 

Vardag

Fladderbrallor

Älskar, älskar stora, luftiga, fladdriga brallor. Riktigt riktigt skönt och snyggt dessutom. Har två par favvisar som är såhär riktigt stora och luftiga. Looove. Jag tror också att man blir som snyggast när man känner sig bekväm. 
 
Nu ska jag snart till fotbollsplanen som ligger ett par hundra meter från vårat hus och titta på när min kusin spelar en match. Lyckoträff att han skulle spela just här just idag när jag är ledig! ♥ Ska bli jättekul att se. Min storebror är med i samma lag (storvreta) men han var på bröllop igår så han är kvar i Skövde och ska inte spela. 
 
 
 
 

Vardag

friday i'm in love

Älskar fransförlängning! Tog den här bilden spritt nyvaken och ändå kände jag mig fin. Bra kombo av nya fina sovkläder, tio timmars välbehövd skönhetssömn och fransförlängning kanske. Har gjort fransar sen i början på juli så snart tre månader. Superskönt och man känner sig fin, enda nackdelen är att jag gillar att tvätta ansiktet ordentligt och skrubba lite, där får man vara lite försiktigare nu. Men klart värt tycker jag! 
 
 
 

Vardag

Helgen

Det är söndag och jag och Jesper ligger o latar oss i soffan, rätt trötta eftersom vi inte sov så mycket inatt. Igår var Jesper på firmafest, och jag var på bio med familjen och kusinen, vi såg insidan ut, den var ganska deppig men ändå bra. För att fördriva tiden sedan skjutsade jag hem kusinen och hängde med mormor och kusinerna i ett par timmar.
 
Sen slöt jag upp med mekonomen-gänget och gick till flustret. Kul faktiskt! Jag var nykter och körde, tycker faktiskt att det är sjukt skönt. Jag kom isäng kvart över tre inatt och sen var det bara att gå upp klockan 9 eftersom farmor och två till pensionärer samt vår hyresvärd med fru kom till oss för att titta i gamla huset efter gamla bilder. Galet så trötta vi var, men det är bara att bita i det sura och gå upp. 
 
Så jag är väldigt nöjd med lördagen faktiskt. Fredagen var också sjukt bra, jag sov länge, sen fixade jag med räkningarna och ekonomin, och sen åkte jag och gosade lite med Ofelia. Sen mötte jag upp ett gäng tjejer i stan och fikade i en park, hur mysigt som helst! Bland annat Carro som är mammaledig och Erika som börjat jobba i Älmhult på Ikeas huvudkontor. Så mysigt att bara träffas och prata lite utanför jobbet. Appropå det var det middag med sovrumsavdelningen i onsdags, också otroligt trevligt. Man borde hänga mer utanför jobbet! 
 
Idag blir det nog lugnt hela dagen skulle jag tro, men kanske middag och lite spelkväll med min familj ikväll. Jag älskar ju att spela spel, och tjatar ihjäl dem med Risk. Men nu är det länge sen så hoppas de kan offra sig på ett parti! ;) 
 
Middag med fina sovrumsgänget i onsdags! ♥ 
 
Picnic i en park med fina fina tjejer. Självklart Carros lilla dotter Hellen i fokus, så himla söt liten tjej! ♥

Bio med la familia. Bioreklam, yeeey! 
 
 
 

Vardag

Husbyggar-update!

Den 5 augusti var vi på möte med Glen på Myresjöhus, han var riktigt trevlig och bra att ha att göra med, och vi fick en positiv känsla och bra bild av Myresjöhus. Vi fick en offert på huset vi vill ha, men ska maila honom mer specifikt om vad vi vill ha så att han kan göra en mer exakt offert anpassad för oss. Det var lite roligt, för jag gick därifrån med en känsla av att vi är lååångt från drömhuset, medan Jesper hade en positiv känsla. Ovanligt, eftersom jag är optimisten och Jesper är pessimisten i vårat förhållande. 
 
Samma kväll skickade vi in ansökan om förhandsbesked till bygglov, det känns jättespännande att det faktiskt har hänt något konkret! De har 10 veckor på sig att svara, men kan förlänga till 20 veckor om de behöver. Men det har snart gått två veckor, så förhoppningsvis har vi ett svar inom 8 veckor till! När vi fått det beskedet kan vi gå vidare och stycka av tomten och söka riktigt bygglov. Nästa steg nu närmast är alltså att maila Myresjö med våra detaljer om hur vi vill ha det. 
 
Jespers pappa har lånat en minigrävare och börjat med vår väg, det känns också jättehäftigt! Vi har varit där ett par gånger och jag tycker att det är jättehäftigt att se processen med vägen, det blir mer verkligt på något sätt. Känns jättekul också att han självmant gör det och vill vara delaktig i bygget, han engagerar sig verkligen. Han har tagit bort en rad med träd och kvistat av nästa rad och breddat första delen av vägen till 4 m. Den måste vara ganska bred för att han ska kunna köra med sin tröska där sen, till en åker som ligger bortom vår tomt. Men andra delen på vägen kanske blir 3 m. Dessvärre hände det en grej sen, han välte och ramlade ut och blev fastklämd med benet under grävaren. Så himla läskigt! Han bröt foten, men det kunde ha gått mycket värre... Han kommer inte kunna göra något på ett antal veckor nu, vilket innebär att Jesper har åkt dit efter jobbet varje dag för att hjälpa till med jordbruket. Det är massor att göra. 
 
Jesper & hans föräldrar på vår framtida väg. 
 
Kent & Jesper står på vår väg, bakom Jesper fast lite till höger är platsen där vårt hus kommer att stå (vid träden på andra sidan åkern). Så vägen kommer att ha en 90 graders vinkel lite längre fram, till tomten. 
 
Tog en bild från våran "tomt". Den här utsikten kommer vi förhoppningsvis ha varje kväll om ett år eller två. Visst är det vackert? :) 
 

Vardag

Sjukstuga & tjejkväll!

Hejsan! 
 
Sitter hemma i soffan och snuvar och snörvlar, har åkt på en riktig förkylning. Har nog feber också, för jag blir nästan yr så fort jag reser mig från soffan. Började känna mig riktigt trött och sliten i torsdags, sen var det okej i fredags för då åkte jag och Sophia till Strängnäs för att träffa Angelica. Helt underbart, jag grät en skvätt när vi kom fram för att jag saknat henne så otroligt mycket. Det var jättemysigt att ha en riktig tjejkväll vi tre, precis som förr. Ange har precis köpt lägenhet med sin kille och ska börja plugga till mäklarassistent i höst. Sophia pluggar i Ljungby och ska åka på praktik i Portugal i februari. Jag jobbar på ikea och ska bygga hus så småningom. Det händer grejer för alla i livet och det är ju fantastiskt, men man får försöka se till att inte tappa varandra på vägen. 
 
Sen jobbade jag på lördagen och mådde pyton, så i söndags stannade jag hemma och jag blev hemma idag med för det har bara blivit värre... Måste vara rekord på sjukanmälda dagar i rad för mig, blir antagligen hemma i morgon med eftersom jag mår sämre idag. Men man får göra det bästa av alla situationer, så jag ligger i soffan, äter chokladglass och har Harry Potter-maraton varvat med annat som faller mig in. Tvättar lite samtidigt, så varje 2,5 timme hänger jag tvätt vilket känns ganska påfrestande. Då är man lite risig va? 
 
 
 
 

Vardag

En stor dag

Idag är en jättespännande dag, jag är både väldigt nervös och förväntansfull. Vi ska på möte med Myresjöhus! Vårt första möte med en husfirma.  
Vi tar ju en del myrsteg framåt mot vår husdröm nu, vi har varit på möten med både Swedbank och Nordea, och vi har varit och tittat på två visningshus som Myresjöhus har, båda är lite av våra drömhus... 
 
I söndags satt vi i flera timmar i Skulla och fixade med förhandsbeskedet till bygglov. Vi har haft lite dilemma om vi ska skicka in förhandsbesked, stycka av och planera allting medan vi väntar på att avstyckningen blir klar, eller om vi ska planera allting och sedan skicka in det riktiga bygglovet och avstyckning. Det sistnämnda ska tydligen gå snabbare, och så sparar man pengar, men det känns nog bättre att kunna planera allt medan man väntar på att avstyckningen blir klar, istället för att ha allt klart och sedan bara behöva vänta. Så vi kör nog på förhandsbesked ändå. Jag har ringt bygglovsinformationen med några frågor, varav en han inte kunde svara på så han skulle kolla upp det och ringa upp mig. Hoppas han lägger på ett kol för jag vill skicka in det nu! Eventuellt måste vi beställa nya kartor och det kan vara leveranstid på fyra veckor.. Segt. Men det känns jättekul att äntligen vara påväg! 
 
Jag hoppas, hoppas, hoppas att det ska kännas bra och hoppfullt efter dagens möte, att vi ska ha en chans att få vårat drömhus, men jag är lite orolig att det ska kännas jobbigt och långt borta (alldeles för dyrt). Vi vet ju att huset är för dyrt, men vi tänker oss lite olika lösningar på det. Vi ska bygga övervåningen senare, göra mycket själva, köpa kök, tvättstugeinredning och garderober på Ikea osv. Vi hoppas att det kan gå på ett eller annat sätt! 
 
Håller tummarna! 
 
 
 
 

Vardag

Kanonhelg

Bestämte mig för att göra ett litet blogginlägg, första sedan november förra året. Alltså typ 8 månader sen. Jag har en kanonhelg! Ledig fredag, lördag, söndag, som jag alltid är mina lediga helger. Inledde fredagen (gårdagen) med att vakna 09.40, surfa in på Friskis hemsida och se att det fanns ett nice pass 11.00. Ringde syrran och frågade om hon var redo att åka om 20 minuter och hon var på, så vi åkte in och tränade. Hur nice som helst ju! 
Sen åkte vi och handlade, och åkte runt lite.
 
Sen skjutsade jag hem henne, och då kom Tom till pappa på sin nya sportcykel, han hade alltså cyklat från stan. Så då stannade jag och hängde med dem. Resulterade i att hela familjen inklusive hundarna gick ut och plockade svamp i två timmar, hur mysigt som helst! Kvalitetstid deluxe. Efter det åkte vi hem till mig och Jesper och lagade tacos, Mimmi kom också ut, och vi bjöd ut Andreas också. Vi lagade mat, åt och spelade Risk. Definitionen av en perfekt kväll i våra ögon. :) 
 
Idag ställde vi klockan på 06.45 och gick ut och sprang, innan vi åkte till Stockholm och kollade på Stockholm Tens, en rugbyturnering som Jossan, Stewart och Pappa spelade i. Uppsala RFC ställde upp med damlag, herrlag och Old boys. Pappa har inte spelat på hundra år, men det var jättekul att se dem spela. Vi var där hela dagen, en av det här årets få fina sommardagar och vi njöt till fullo av solen och miljön. Massa färg fick vi också. Åh, jag vill ha det såhär jämt, kunna umgås med nära och kära och göra roliga saker på helgerna, inte jobba varannan helg... 
 
Imorrn ska vi nog till Skulla och försöka fixa lite med tomten, vi har bestämt oss för att stycka av nu och ansöka om förhandsbesked till bygglov. Vi behöver nog all hjälp vi kan få med det, det verkar oerhört krångligt.. Synd att man ska känna så så tidigt i byggprocessen! Det är verkligen en utmaning. Men knappast den sista vi kommer att stöta på. :) Good things comes to those who work their asses of and never give up! 
 
Önskar alla helger kunde vara som denna. ♥
 
 
 
 
 
 

Vardag