43 dagar till Thailand!

Godmorgon! 
Jag sitter och äter frukost i lugn och ro, börjar 11.30 idag så det blir en riktig mjukstart på dagen. Ska dessutom börja dagen med att göra konkurrentbesök så det blir lite roligare än en vanlig arbetsdag. :) 
 
Sitter och tänker på att vi snart åker till värmen! Om bara 43 dagar åker vi till Thailand, känns sååå himla underbart! Jag är ju av nån underlig anledning helt hopplös när det gäller bikinis, jag köper minst tre nya varje sommar. Märklig sak att vara shopaholic på med tanke på hur lite de används. Men the heart wants what the heart wants så att säga! ;)
Eftersom vi snart åker till Thailand har det självklart inhandlats en bikini speciellt till detta. Hittade en superfin på todiefor. Längtar så himla mycket! 
Fatta, om bara 43 dagar får vi glida omkring i värmen, bara umgås, mysa, sola, bada, äta gott och bara va. Jag längtar ihjäl mig! Bara tanken på att få vara med Jesper dygnet runt i två veckor gör mig salig. Och sen att hela familjen ska med! Syskonen, pappa, brorsans tjej, kusinerna och mormor. Helt underbart.  
 
 

Resor, Vardag

Beviljat förhandsbesked till bygglov!

Tjoho! Vi såg igårkväll när vi gick och la oss att vi har fått beviljat förhandsbesked! Känns super. Blev lite tidigare än vi hade väntat oss då vi hade förväntat oss svar i december. 
 
Vi var superglada och helt exalterade till en början, tills vi läste igenom hela dokumentet. Det är beviljat, men med en himla massa villkor om husets utseende, karaktärsdrag, färgsättning, form, allt. Det såg ut som att vi inte får ha frontespis, inga utstickande delar på byggnaden, inga fönster som dominerar karaktären på huset, inga vita eller andra ljusa färgtoner... Det känns som att de har godkänt förhandsbeskedet men villkorat bort alla karaktärsdrag som kännetecknar huset vi vill ha. Och motiveringen är att huset ligger på en öppen plats och kommer att synas mycket och därför måste harmonisera med naturen som omger. 
 
Men det är lite underligt tycker jag - huset kommer ju att synas, det är ju inte som att vi kommer att bo under en sten i marken. Så varför är det bättre att vi i stort sett bygger en röd lada och bor i än att vi bygger ett klassiskt vackert hus? I stort sett alla gamla bondhus har väl frontespis till exempel? Jag känner mig jättefrustrerad, det känns som att vi sitter i en rävsax. Vi får inte bygga vårt drömhus, men fick godkänt förhandsbesked. Skulle vi överklaga så kostar det säkert oss massa mer pengar och drar ut jättemycket på tiden. Usch, jag känner bara att det är ett gäng byråkratiska muppar som kan dra åt skogen. Förhandsbeskedet kostar oss nästan 13 000. 
 
Känns lite hopplöst - vi har ju sagt att nu när vi ska bygga och har en sån perfekt plats som vi verkligen älskar, så ska vi bygga det vi verkligen vill ha. Men om det ska bråkas och dra ut på tiden hur länge som helst så är det ju inget kul att bygga ens. Och inte är det kul att kompromissa för mycket och få något man inte verkligen vill ha heller... Jag håller tummarna för att det här ska lösa sig till slut. 
 
Vi ska få allt vi drömmer om, till slut. ♥
 
 

Bygga hus, Vardag