Lägesrapport från bygget: Vecka 34

Det händer massor av kul på tomten just nu! Det grävs, vältas, anläggs väg och läggs rör och slangar. Nivån där huset ska stå är helt färdig, högt och fint. Runt 39 meter över havet.
 
 

Bygga hus

Lägesrapport från bygget: Vecka 33

 

Bygga hus

Det är igång på riktigt

Nu är förberedelserna inför huset igång på riktigt på tomten! Det känns fantastiskt.
 
Askarbäck entreprenad gräver och fixar, det är otroligt mycket sten men de löser det så himla bra. Nu är platsen där huset ska stå helt plan och på rätt nivå. Slangar och rör är nedgrävda för avlopp och el. Marken är vältad där huset och garaget ska stå, och större delen av vägen. Så himla roligt och spännande! På måndag börjar de antagligen med formen till grunden.
 
Bankmötet gick jättebra och byggkreditivet är öppnat, och de första fakturorna är betalda. Kändes lite galet att betala fakturor för 226.000 kr, men nu rullar pengarna på. Vi bytte naturligtvis bank samtidigt, just nu har vi båda men håller på att övergå sakta men säkert till Länsförsäkringar. Kul!
 
Igår var vi och ritade det allra sista på köket och tvättstugan och la en jättebeställning på kök, tvättstuga, garderober och badrumsinredning som kommer 1 december till huset. Helt galet! Känns jättekul, och jättebra att ha det gjort redan.
 
Vi har också bestämt kakel och klinkers till hall, tvättstuga och badrum. det enda som är kvar att bestämma är kakel i köket och parkettgolv i hela huset. Golvet är så himla svårt! Jag har letat golv i 3-4 månader, och det är så himla, himla svårt! Det finns så oerhört mycket att välja på, och ända har jag inte hittat något parkettgolv som jag verkligen älskar. Vi hade ju bestämt oss för ett mörkt 1-stavsparkett från Berg&Berg (Dalarna XXL), men jag ändrade mig (till Jespers stora besvikelse) och vill inte ha ett så mörkt golv. Jag vill ha ett golv som inte är för mörkt och inte för ljust, ett rustikt golv med kall ton. Nu har jag äntligen hittat ett som jag tycker ser lovande ut, men som inte finns att titta på i någon butik, så jag har beställt ett prov ifrån Finland. Det heter Parla Ek Chalet Tundra 1-stav. Håller verkligen tummarna för att det ska vara så fint som det ser ut på bild!
 
 

Bygga hus

Grävare på tomten, startbesked & byggkreditiv

Nu händer det grejer i husbygget!
 
Det står numer en grävare vid tomten, ingen har dock börjat gräva ännu men nu är det nära! Vi var också på tekniskt samråd med kommunen igår, och det gick superbra, vi behövde skicka in en handling till, men vår byggfirma såg till att fixa fram den ritningen samma dag. Så nu är allt komplett, och vi kommer förmodligen att få startbeskedet idag! Det behöver vi verkligen, för på tisdag ska vi till banken och skriva papper, byta bank till dem, och öppna byggkreditivet och betala de första tre räkningarna som kommit in. Känns fantastiskt!
 
Det känns också så otroligt overkligt, fatta att det påbörjas redan i veckan som kommer! Det går inte att förstå. Jag tror att det kanske kommer att kännas lite mer verkligt för mig när plattan är på plats. Och det är om bara några få veckor!
 
 

Bygga hus