Update på husbyggarplanerna

Hej!
 
Senaste nytt: nu är det struligt. Vi kände att vi var väldigt nära ett kontrakt med Myresjöhus, vi hade varit på tre möten, fått offerter, kalkyler. Vi har sen haft mailkontakt fram och tillbaka om detaljer som kakel och sånt. Så vi trodde att vi hade ett kontrakt påskrivet inom tre veckor - men då hör vår säljare av sig och berättar att de inte kan hålla vad de lovat. De kan inte genomföra det, de kan inte göra totalentreprenad på ett tvåplanshus med oinredd övervåning. Inte heller när vi köper eget kök & garderober och så vidare. Det var ett riktigt bakslag för oss, och nu känner vi att tilliten till Myresjöhus brister. Jag utesluter inte helt att vi ändå köper huset av dem och tar delad entreprenad, men Jesper vill helst inte det då han inte känner något förtroende.
 
Så jag har hört av mig till Annahus, och vi träffar dem den 9 November. Har hört en del bra om dem, och när jag pratade med honom i telefon så var han sååå himla trevlig. Längtar tills vi får träffa dem!  Och hoppas verkligen på att det går bra. För just nu känns det mindre kul.
 
Vi har fått beviljat lånelöfte också! På 3,25 miljoner, vilket var vad vi efterfrågade. Känns bra. Så även om det känns som ett stort kliv bakåt nu så har vi ju ändå en del fixat.
 
Vi har tagit ännu ett stort steg - efter mycket velande fram och tillbaka så bestämde vi oss. Vi har sagt upp huset. Från och med 1 december så bor vi hos pappa, i boden. Vi kommer att ha "sovrum" och "vardagsrum" där ute, men dela badrum och kök med pappa & mina tre tonårssyskon. På obestämd tid, eftersom vi inte alls vet hur det går nu med Annahus och allt. Men vi kände att nu går vi all in, för att spara så mycket pengar vi bara kan och för att vara så motiverade det bara går.
 
Så i helgen har vi jobbat inför flytten, jag har rensat och packat en del hemma, jag, pappa och mina syskon har rensat ur i hans källare och slängt en massa saker, sorterat upp saker som farmor ska sälja på loppis, och idag har vi tömt boden samt kopplat in elen där. Luftvärmepumpen fungerar inte så vi måste ringa en tekniker som kan komma och laga den. Sen åkte jag och Jesper och slängde massor av sopor. Så vi har fått mycket gjort, men det är väldigt mycket kvar att göra också. Hur tråkigt som helst att flytta men skönt när det är gjort.
 
Nu ligger jag och Jesper i soffan och tittar på Sons of Anarchy (har precis börjat titta i veckan och jag har blivit helt beroende). Lite vila måste vi få innan ny jobbvecka! :)

Bygga hus

Hänt sen sist - jag har ett rikt liv

Fredagsfeeling på jobbet för ett par veckor sen!
 
Vi anordnade kräftskiva hemma hos oss för ett par veckor sen - superkul!
 
Jag åkte & hälsade på Louise med familj i deras nya hus. Läntar såå mycket tills vi har ett eget nytt hus!
 
Vi var på bio för några veckor sen och såg Hitta Doris. Jag älskar! Det var jag, pappa, Joel, Billy, Josef, Eva, Julia, Farmor & Vera. Supermysigt. Det var Veras första bio.
 
Jesper har fyllt 26 - han fick frukost på sängen och sen stack jag till jobbet. Sen kom halva släkten på våffelmiddag och Jesper fick jättefina presenter och var hur nöjd som helst.
 
Jag åkte hem till Angelica och studerade noggrant alla bebisprylar, bb-väskan, förlossningsbrev, vagnen, och vi pratade förlossning och allt möjligt annat. Nu är hon två dagar över tiden. Hoppas bebben vill ut snart, vi längtar!
 
Jag gav Anglica lite sovmorgon och gick ut med Vira.
 
Kännt mig lite halvopepp på jobbet. Om man jämför med Jespers jobbsituation till exempel så går det ju lite segt för min del.
 
Det har varit surströmmingsskiva hemma hos pappa när släkten kom och vi firade farmor som fyller 70 imorgon. Älskar dig farmor!
 
Har läst massa Harry Potter som vanligt. Always. Bokmärket har jag fått från Jesper och det är nu en MYCKET kär ägodel, Jesper har gjort det själv när han var liten (vilket man bör vara när man läser HP enligt honom, men jag hävdar att HP inte alls är barnböcker utan oerhört givande böcker för alla).

Vardag

Nya möjligheter

Hej!
 
Sen sist har det hänt en del - vi har pratat med länsförsäkringar som lät väldigt positiva till att låna ut den summan vi behöver, 3,25 miljoner, men vi har ännu inte fått definitivt besked. Och de sa att de skulle återkomma i tisdags eller onsdags, men har fortfarande inte återkopplat och nu är det måndag. Så det känns sådär.
 
Men Jesper blev kallad till ett möte med sin chef & hans chef i onsdags förra veckan, och de erbjöd honom en ny tjänst - hans chefs tjänst. Helt otroligt! Han fick en dag på sig att fundera och han tackade naturligtvis ja. Det innebar ett ordentligt lönelyft för Jesper vilket naturligtvis förändrar vår situation gällande lån. Så nu är det bara att vänta på att länsförsäkringar hör av sig och se vad de erbjuder (vill ogärna skriva avtal med dem nu när de är så dåliga på att höra av sig...) och vi ska höra av oss till Nordea igen samt Handelsbanken, vi har blivit rekommenderade av två personer att höra av oss till en specifik person på handelsbanken så där hoppas vi på att få bra napp nu när vi har bättre förutsättningar.
 
Det är otroligt hur vissa bitar bara kan falla på plats - nu känns det plötsligt som att det fanns en mening med att allt har gått så långsamt med bankerna - eftersom det här skulle hända. Och Jespers lönelyft förändrar ju verkligen en hel del. Skönt med lite flyt!
 
Nu hoppas jag verkligen att vi lyckas få ett bra lånelöfte på minst en bank den här veckan så att vi kan fortsätta planera med myresjöhus.
 

Bygga hus