God morgon

Hej fina!
 
Hoppas allt är bra med er. Jag sitter och dricker lite te och tar det lite lugnt. Det har varit några intensiva veckor och jag är faktiskt rätt slut om jag ska vara ärlig. Det största som har hänt är att jag har varit i Kosovo på jobbresa. Jag har fått åka och se Rädda Barnens arbete där som finansieras av IKEA Foundation. Helt otroligt. Det var en omvälvande resa, otroligt intensivt, massor av upplevelser och supermycket information. Det har både varit fint att få se att pengarna som doneras av IKEA Foundation gör så oerhört stor skillnad i människors liv, både i nutid och på sikt på samhällsnivå. Men också väldigt jobbigt att få se att vissa inte har det så bra, och att resurserna ändå inte räcker till. Det behövs mer.
 
Så både inför, under och efter resan har det varit intensivt. Utöver det så har jag försökt att ta det ganska lugnt på hemmaplan, men det förfaller alltid när man är borta så jag har ju fått jobba upp lite hemma också. Jag har missat rugbyträningen två veckor i rad, alltså fyra träningar. Det känns rätt trist. Första träningen blir idag efter uppehållet. Jag har blivit sjuk också, vilket jag alltid blir när jag stressar för mycket under en längre period, jag har ju inte vilat en minut typ på två veckor förrän idag, men idag har jag bokat in en fika med en vän och rugbyträning, så det blir ingen heldagsvila idag heller. Kroppen säger ifrån och då blir jag sjuk. Förra veckan var det mycket drama också, på torsdagen när jag skulle åka på träning så ringde en av stalltjejerna och hade ramlat av i skogen. Jag och pappa gick dit, jag gick hem med hästen och sen tillbaka för att hjälpa dem. Det visade sig att hon hade så ont så jag fick ringa ambulans. Sen, på torsdagskvällen, åkte jag och kollade på Jespers match istället eftersom jag hade missat träningen. Han smällde ihop med en kille på matchen, men det var okej. Men på natten vaknade han och skrek och hade jätteont, så efter någon timmes smärta och samtal till 1177 så åkte vi in till akuten. Vi satt där mellan 4.20 & 9.00. Så drygt. Det var okej med knäet också, bara vätska som tryckte på knäskålen och nerverna.
 
Sen åkte vi till Emma & Andreas nya lägenhet, de har väntat i drygt 1,5 år på den och fick tillträde på fredagen! De skrev upp sig på den ungefär samtidigt som vi började jobba aktivt med husbygget. Så kul för dem att äntligen få den efter att ha längtat så länge. Man blir lite avundsjuk.
 
Gällande husbygget så väntar vi fortfarande på en färdig offert från snickaren som innefattar allt. Sen har vi ju fått höra att leveransen antagligen inte kommer att ske förrän vid nyår, men nu fick vi höra häromdagen att vi är inplanerade under hösten! Så jag håller tummarna för att bygglovet går fortare än tänkt nu! Sista dagen för dem att ge oss besked om bygglovet är 18 juni, jag hoppas att de är lite snabbare. Jag är inne i en liten svacka nu gällande husbygget, det känns inte så kul. Men jag antar att det är för att det står stilla just nu.
 
Nu ska jag anstränga mig för att baaaara vila och göra ingenting, inte som jag brukar och städa, tvätta, fixa & greja medan jag "vilar". I ett par timmar till. Sen ska jag till stan och ta en fika med Lisa. Ha en fin tisdag! ♥
 
 

Vardag