50-årsfest, bebissparkar & bröllopsplanering

Full rulle i livet. 
 
April & maj har varit helt galna månader. Jag, Jesper, Tom, Mimmi & farmor anordnade en överraskningsfest för pappa när han fyllde 50, vi hyrde jumkils bygdegård och bjöd in 55 av hans kompisar och fixade med mat och fest. Det blev jättelyckat, pappa fattade ingenting & blev jätteglad, och gästerna var supernöjda. Jesper, Joel, Nikita & Billy konspirerade ihop en kidnappning av pappa. Det är så roligt att få överraska någon på det sättet.
 
Men det blev lite mycket att planera bröllop, 50-årsfest, vara sjuk hela tiden och jobba heltid. Vi har också fått hem papper om att tomten är avstyckad och färdig, vi är alltså tomtägare! Wiho! Men vi kände att det blev så jädra mycket just nu, så nu har vi bestämt oss för att bromsa lite och fokusera på bröllopet. Sen tar vi nästa steg med huset. 
 
I fredags efter jobbet åkte jag till Angelica i Åkers styckebruk. Kände verkligen att jag längtade efter henne, och det är så jäkla skönt att få komma dit och bara pausa från allt & umgås med världens bästa. I fredags kväll hängde vi bara, snackade en himla massa, åt massa gott och skypade med Sophia som fortfarande bor i Porto. I lördags tog vi sovmorgon & mysfrukost, sen åkte vi till Mariefred och myste runt, gick i butiker och åt lunch. Jag har aldrig varit där, det är sååå mysigt där! Jag fick också känna bebisens sparkar flera gånger. Så otroligt häftigt, jag känner mig så lyckligt lottad som får följa Angelica genom detta. 
 
Jag har också varit (är) sjuk igen. Sen sista april i allafall har jag varit sjuk. Blir det inte bra snart så åker jag till vårdcentralen, men jag tror jag är på bättringsvägen. 
 
I lördags åkte jag från Ange och tillbaka till Uppsala för att gå på personalfest, galet otaggad. Så jag orkade inte åka hem emellan utan åkte till Gränby C och köpte kläder och åkte hem till brorsan och Mimmi och fixade mig. Landade i deras badkar och ville bara ligga kvar, så struntade i aktiviteterna och kom direkt till middagen. Men det var rätt kul, dansade till typ 01. 

Söndagen spenderades i Skulla, vi firade mors dag där. Alltid mysigt att träffa alla, men jag var så galet trött. Och på kvällen kollade vi på Zootopia med min familj, sjukt mysigt som vanligt och faktiskt en riktigt bra film. Se den! 
 
Idag blev jag ledig för imorgon är egentligen min lediga dag, men då ska jag på "Childrens school" i kungens kurva. En utbildning kring säkerhet i våra produkter och hur vi ska jobba i butiken. Ska bli kul! 
 
 

Vardag

Porto & bridezilla

Hej hopp! 
 
Det har hänt en del sen sist, faktiskt så är jag inne en otroligt intensiv period i livet just nu. Lustigt hur det är, ibland händer det inte ett smack och ibland har man typ 10 olika pågående projekt och roliga happenings samtidigt. Jag gillart! Stressigt men roligt. Fast vissa dagar kan jag bara läängta efter lite vardagstristess. 
 
Bröllopsplanerandet tog fart på riktigt under april, och nuförtiden planerar jag dagligen. Det klickas hem grejor, skrivs listor, lyssnas på låtar, skrivs i chattar, diskuteras med familj och så vidare och så vidare. Jättemysigt, men ibland vaknar bridezillan i mig till liv tror jag. Jag blir lätt ganska stressad, det börjar ju närma sig nu och det känns inte som att det är jättemycket som rent fysiskt är klart, även om allt i klart i huvudet. Vi håller på och gör bänkar till vigseln. Idag handlade jag hälften av stolarna till vigseln samt en del småpyssel som tavelramar till bordsrumren. Jag frågade Nikita häromdagen om hon också ville vara tärna och det ville hon, så jag klickade hem en likadan klänning till henne, prisa gud för idag var den out of stock.  På lördag ska vi ha möte med Anneli, Kent, Emma & Andreas för att bolla lite om uppgifter samt schema under dagen och kvällen. Känns skönt att få lite mer klarhet och lite mer spikat. På måndag blir det möte med Gudrun (prästen) för att prata om hur vigseln ska vara. Det mesta är redan klart i mitt huvud, men ska bli kul att gemensamt komma fram till exakt hur det ska bli. Jag har bokat in tider för fransar för länge sen men idag bokade jag in tider hos min kära frisör Millis. Makeup-artisten mailade härmodagen och meddelade att det skett ändringar i kalendern och att hon inte kunde längre, så nu jagar jag ny sån också. Måste bestämma mig för var jag ska göra naglarna också och boka det. Dessutom letar jag med ljus och lykta efter en pianist och sitter nu fast i ett stadie där jag ringer en person som aldrig svarar. Men det löser sig nog! 
Det enda som känns lite jobbigt just nu är att jag är sjukt inne i detta och planerar och fixar dagligen medan Jesper inte alls är lika inne i det som jag. Det känns som att jag gör det mesta själv, och då blir jag jättefrustrerad på honom för att han inte engagerar sig. Och man vill ju inte att ett bröllop ska skapa klyftor i förhållandet, det ska ju föra oss närmare varandra... Men jag antar att man får acceptera att jag är den planerande (och perfektionisten) av oss två. 
 
Sen är det en annan rolig grej som planeras men det är en hemlis. 
 
Jag har hunnit med att åka en weekend (fredag till tisdag) till Porto i Portugal också, en av mina bästa vänner Sophia bor där och pluggar i ett halvår. Kom hem för en vecka sen ganska precis. Det var jättemysigt, det var framförallt så mysigt att få träffa henne såklart men Porto visade sig från sin absolut bästa sida också. Det hade regnat där i flera veckor men när jag åkte dit så kom äntligen våren, värmen och finvädret. Vi satt på uteserveringar i shorts och linne och drack sangria, strosade på stan, gick i parker, besökte en katedral, åt tapas, drack vin och så vidare. Helt klart värd weekend. 
 
När jag kom hem blev jag sjuk igen. Fattar inte hur det går till, förr hade jag världens bästa immunförsvar och blev aldrig sjuk och nu är jag sjuk jämt känns det som. Var hemma från jobbet i tre dagar. Men nu är det bättre (inte topp dock). Men jag kollade faktiskt upp mina sjukdagar senaste tre (!) åren och det är bara inbillning att jag är sjuk jämt, nu har det ju hänt två gånger på två månader men innan dess var det ett halvår sen jag var sjuk. 
 
Utsikt över Porto från en fruktansvärt hög bro, trodde jag skulle dö när jag gick där typ. 
 
En av portos mååånga katedraler. 

Vardag