Vi har ett datum!

Mycket som händer som vanligt, så idag blir det en snabb uppdatering i listform. 
 
- Den 20 september kommer vårt hus! Vi var och skrev kontrakt med Annahus förra veckan och fick datumet, och vi är så otroligt exalterade! Det är fortfarande en hel del saker som ska falla på plats innan dess dock men jag har bestämt mig för att vara lugn och lita på att allt kommer att falla på plats och inte oroa mig i onödan. 
 
- Vi har haft hand om Eva, Julia och Vera (mina små kusiner) nu torsdag till söndag, och det har varit jättekul och mysigt. I torsdags blev det en heldag på Gröna Lund vilket var superkul, har inte varit där på evigheter. Vi var där 12-20 & barnen var jätteduktiga och snälla och blev knappt ens trötta. Men i bilen somnade 2 av 3. Sen var det ju midsommar och igår & idag har vi myst hemma & tittat på film, ätit mat & godis, spelat spel, gått med hundarna, spelat kubb...  Det har varit mysigt men också skönt att veta att man avlastar mormor lite (hon bor med & tar hand om dem på heltid) nu då mormor inte mår så bra just nu tyvärr.. 
 
- På midsommar var som vanligt närmaste släkten här & firade med oss och vi åkte traktor & skrinda i vanlig ordning till Lännaborg för att  dansa runt midsommarstången och gå tipsrunda och fika och träffa folk. Jättemysigt. Sen blev det hem igen och äta midsommarmat och umgås. Hundarna rök tyvärr ihop lite vilket förstörde stämningen en hel del och David fick åka till veterinären med Otto för säkerhets skull (han fick ett litet bitsår precis vid ögat) och sen blev det lite drama i och med det men jag försökte hålla mig lite utanför diskutionerna... kvällen blev bättre iallafall med kubb och kortspel. 
 
- Jag har känt mig rätt låg de sista dagarna, försöker analysera varför men kan inte riktigt få ordning på det... hoppas att det släpper snarast. 
 
Jesper ligger redan och sover här bredvid mig så jag ska nog ta och sova jag också. 
 
 

Bygga hus, Vardag

Framsteg

Hej! 
 
Är lite ledsen att jag inte har dokumenterat mer under resan som varit inför husbygget. Tanken var ju att ALLT skulle skrivas ner, så att man kunde gå tillbaka och titta på hela processen. Det finns massor av utrymme för förbättring med andra ord! 
 
Vi har precis varit i Palma i en vecka och släppt allt som har med bygget att göra. Det var skönt, jag tror att jag verkligen behövde det. Men morgonen efter att vi kom hem var det igång igen! Palma var superbra iallafall. Vi var där med hela Jespers familj. Kul att resa, mysigt att umgås med hela gänget och skönt att komma bort en stund. 
 
Det senaste på byggfronten är att vi har beviljat bygglov (!!!) om jag inte har uppdaterat om det, och att vi missade att lämna in ansökan om enskilt avlopp så det är det vi står och väntar på nu. Snark. 6-8 veckors väntetid och 8-15 veckors handläggningstid tror jag att de har. Vi måste också skriva kontrakt med Annahus, CMW bygg & Askarbäck Entreprenad. Därefter kan vi boka in ett tekniskt samråd med kommunen och få ett startbesked. Därefter kan vi öppna byggnadskreditivet. Om allt går som det ska så är preliminärt startdatum för markarbete & väg 25 september, preliminär leverans av huset 16 oktober & preliminärt datum för slutbesiktning 28 februari. Hoppas hoppas! 
 
Imorgon ska vi åka & skriva kontrakt med Annahus när Jesper har slutat. Ska bli så spännande! :) Skönt att få ytterligare en konkret sak. Att få bygglovet var ju fantastiskt skönt. Vill komma igång med bygget nu så att det blir på riktigt, just nu känns allt bara som en dröm. 
 
 
Och just det! Billy har tagit studenten!!! Grattis Billy. Han ville inte ha en mottagning så familjen firade med en supergod middag på Tzatziki. Han fick en fantastiskt fin klocka av oss. Stolt storasyster. 
 
 

Bygga hus, Vardag