Inköpslista till bebisen! ♥

Ganska direkt efter pluset skrev jag ihop en inköpslista på vad vi ska handla inför bebisens ankomst. Har utgått från vad jag själv tror & tycker, tittat på andras inköpslistor & även tips från olika appar & babysidor, och självklart frågat vänner som har barn om de tycker något saknas på listan eller är helt onödigt. Allt som är kryssat är inhandlat, så det mesta är klart men det finns lite kvar. Jag förstår att man inte behöver precis allt det här & att vissa saker är onödiga, men det här är vad vi vill ha. Ser ni något som saknas eller är totalt onödigt på listan? :)
 
Mycket av det som är kvar är apoteksgrejer, som vi tänker att vi köper efter inflytt i huset. Men vi får se om vi vågar vänta, vi vill ju gärna packa bb-väskan snart. Jag började ju handla väldigt tidigt, vilket känns väldigt skönt nu faktiskt så att det inte blir så himla stora utgifter nu när vi ändå kommer att vilja lägga en hel del pengar på inredning till vårt nya hem.
 
Här är vår inköpslista till bebis! ♥
 
Sova:
(x) Spjälsäng/vagga
(x) Spjälskydd
(x) Madrass
(x) Täcke
(x) Kudde
(x) Lakan
(x) Filt
(x) Plastad frotté
(x) Påslakanset
( ) Mobil (vitt moln med silvriga moln & stjärnor från cotton & sweets)
(x) Babynest

Vagn:
(x) Vagn
(x) Regnskydd
(x) Myggnät
(x) Kudde
(x) Lakan
(x) Filt
(x) Åkpåse
( ) Plastad frotté  
( ) Reflex
( ) Skötväska
(x) Leksak

Bil:
(x) Babyskydd
(x) Isofix adapter

Sköta:
(x) Skötbord (bänken i tvättstugan)
(x) Skötbädd
( ) Våtservetter
( ) Tvättlappar
( ) Blöjor
( ) Blöjhink

Äta:
(x) Nappflaska
( ) Ersättning

Bada:
(x) Badbalja
(x) Insats till badbalja
( ) Tvättlappar
( ) Babyolja
(X) Badhandduk med huva

Kläder storlek 50 & 56
(x) Bodys
(x) Mjukisbyxor
(x) Mössa tunnare
(x) Mössa varmare
(x) Vantar
(x) Pyjamasar
(x) Strumpor
(x) Overall
( ) Tunn overall
( ) Dreglisar
(x) Tunna vantar mot riv

Mini-Apotek:
( ) Kräm mot röd bebisrumpa
( ) Näsdroppar för spädbarn
( ) Panodil stolpiller för spädbarn
( ) Febertermometer
( ) Kräm mot torr hud
( ) Barnolja
( ) Xylocain
( ) Snorsug
(x) Nagelsax och fil

Övrigt:
(x) Amningskudde
(x) Bärsele
(x) Snuttefiltar
(x) Nappar
( ) Napphållare
( ) Babygym
( ) Myspöl
(x) Lekfilt
(x) Babymonitor
( ) Madrasskydd till vår säng ifall att vattnet går i sängen
(x) Babygunga

Mamman:
(x) Amnings-BH:ar
(x) Bröstpump
( ) Amningskupa
( ) Amningsinlägg
( ) Kräm för bröstvårtor
( ) Stora bindor
( ) Stora trosor 
 
 
 
Saker vi vill ha som vi ännu inte köpt är en sängmobil från cotton & sweets, vi vill ha en med vitt moln & silvriga stjärnor & måne. Blöjhink behövs också. Vi skulle också vilja ha en myspöl från NG baby i grått, 120 cm i diameter. När det gäller kläder så har vi inte köpt så mycket alls i varje storlek, eftersom nära & kära kanske vill köpa kläder till bebisen i present. :) så enligt mig behövs klädförrådet fyllas på lite, i både 50, 56 & kanske lite i 62. Tänker att vi nog köper lite mer innan bebisen kommer, det är ju så mysigt att gå och handla tillsammans också (enligt mig, Jesper tycker att det är en mardröm att shoppa!). Det mesta har jag inhandlat själv, känner mig nästan egoistisk som tar upplevelsen ifrån Jesper men han tycker ju bara att det är jätteskönt att slippa.
 

Gravid, Vardag

Trappan är på plats!

Nu är trappan äntligen på plats! Så himla skönt! Underlättar så sjukt mycket om man behöver hämta någonting från övervåningen. Då är det bara att ta av sig skorna & tassa upp. Vi tyckte att det var så himla komiskt att de skrev en lapp på något helt annat språk, alla som jobbar i vårt hus pratar svenska. Det visade sig att det var polska för att trappfirman varit med om så många gånger att det varit polska snickare som inte förstått lappen "förbjudet att gå i trappan med skor!" så de hade fått söka upp hur man skriver det på polska & göra två lappar i alla hus! Haha.
 
Tyvärr har jag haft lite ångest över trappan. Vi har ju valt ett väldigt speciellt parkettgolv (som jag älskar!) som inte ens säljs i sverige utan vi har beställt det från Finland. Därför var det lite svårt att hitta en färg till trappan som skulle passa. Vi skickade golvprov till Olssons trappor för att de skulle se vilken som var närmast, & de skickade till och med vidare till sin leverantör för att hitta en perfekt färg. Men det var svårt, så det slutade med att vi fick välja själva från bilder som de skickade. Och det kan ju vara sjukt svårt att avgöra på en bild, men vi valde den vi tyckte var närmast. Nu när den är monterad & klar ser vi att undersidan av trappan, som inte har samma ytfinish, är mycket mer lik vårt golv än vad ovansidan är. Jag fick sjukt mycket ångest & blev irriterad över att personer på plats som gör trappan inte ser vilken finish som är klart mest lik provet, men det är inte mycket att göra åt nu. På nedre plan ser man ju aldrig trappan & parketten ihop eftersom det är klinkers i hallen, så det är ju bra. Men på övervåningen sen kommer det ju parkett direkt ihop med trappan. Jag får leva med det. Den är fin i alla fall!
 
Några av bilderna här är lite mörka för vi var där & inspekterade på kvällen när det var klart.
 
 
 

Bygga hus, Vardag

Hallen tar form

Klinkersen i hallen är på plats, likaså hälften av inredningen till tvättstugan. Andra sidan får vänta tills jordvärmepumpen & hydropressen är monterade, alltså tills rörmokaren jobbat lite mer.
 
 

Bygga hus, Vardag

Badrummet & parketten

Här kommer lite bilder från framstegen i badrummet. Duschvägg, duschblandare & toastol har kommit upp. Alltså vi blir så himla nöjda med badrummet! Älskar det! Är supernöjd med nischerna i duschen också.
 
Vi valde en lite större dusch, 1x1 meter, för att vi gillar att duscha tillsammans & vill få plats båda två. (På övervåningen sen blir det både badkar & troligtvis dubbeldusch.) Vi valde också vägghängd toa för att få det så lättstädat som möjligt, såå skönt!
 
Parketten är ju också lagd i hela huset, och det känns så bra! Älskar den. Men hittills har vi ju bara sett små partier, eftersom det mesta är övertäckt. Ska bli så spännande att se helheten sen när pappen kommer av.
 

Köksblandaren är också på plats! Även den är vi väldigt nöjda med, superdyr blandare från början men som vi fyndade till 75% rabatt på bygghemma. Vi köpte likadana till köket & tvättstugan. Jesper studerar taket som målaren fått spackla om, det blev lite "vågigt".

Bygga hus, Vardag

Montering av tvättstugeinredning & badrumsinredning

Vi har ju gjort en deal med byggfirman om att vi monterar alla stommar. Vi har gjort en del utöver det också, monterat alla lådor & inredning, bara för att hela bygget ska gå fortare så vi får flytta in så fort som möjligt. Vi har sån himla tur som har vänner & familj som ställer upp till 100% och kommer och monterar när det behövs. För någon vecka sedan var det jag & min pappa som monterade inredning till tvättstugan & till badrummet.
 
 

Bygga hus, Vardag

Ytterdörren & sidoljuset på plats

Alltså, är så himla nöjd över vår ytterdörr & sidoljuset!
Både jag och Jesper har varit skeptiska till sidoljuset över huvud taget & inte tyckt att det varit så snyggt, men vi ville ändå ha det för att få in mycket ljus i hallen.
 
Men när det sattes in blev vi så himla nöjda! Det blev superfint, och kändes jättebra inifrån också att kunna se ut och få in så mycket ljus. Vi älskar spottarna i entrétaket också, gör så himla mycket. Helt klart ett av de bästa oplanerade tillvalen vi gjort under byggtiden.
 
 
 
 

Bygga hus

Tvättstugegolv & garderober

Här kommer lite blandade bilder från huset. Klinkersen är lagd i tvättstugan & garderobsstommar monterade i sovrummet. Målaren jobbar på & en innerdörr är monterad på övervåningen (ska inte sitta där sen, men tills övervåningen är klar).
 
 

Bygga hus

Gravid vecka 32 ♥

Alltså, så skönt att ha gått på graviditetspenning!
 
Men det känns också som att det var i helt rätt tid, för jag är ganska mycket tröttare nu, slutligen kom tröttheten även för mig. Jag kan inte påstå att jag bejakat tröttheten någonting än dock, jag är så himla dålig på att vila, så jag har kört på för fullt måndag, tisdag och onsdag men idag torsdag så fick det bli en vilodag. Jag har bara städat, tvättat, skött månadens ekonomi, fixat med nya pärmar eftersom det är nytt år samt rensat och sorterat både min och Jespers garderob... haha. Men det är vilodag ändå för mig. Jag har umgåtts hela eftermiddagen med min farmor som var här, supermysigt.
 
I helgen var vi ju till Leksand med mina bästa vänner & deras respektive, det var så galet mysigt. Som i en romantisk film typ, vi bara myste, åt gott, lekte med Svea (Angelica & Calles dotter), spelade spel, åkte på en sparktur, grillade korv och badade jacuzzi. Så himla, himla värdefullt och mysigt. Bara få umgås hela helgen och slappna av. Jag mådde dock jättedåligt på lördagkvällen, aldrig känt mig så hittills under hela graviditeten, men blev superillamående och supertrött och mådde allmänt dåligt. Men jag gick och la mig medan de andra satt uppe och spelade spel tills tre på natten. Antagligen var det värmen som tog lite på mig när vi badade (även om jag såg till att inte sitta i för länge med magen).
 
Under början av veckan har det som sagt varit full rulle och jag har handlat och monterat grejer till huset & hängt där mycket, och vi har varit på föräldrakurs och kontroll.
 
Magen växer precis som den ska enligt kurvan och bebisens hjärtljud lät fina som vanligt. Lilla älsklingen. ♥ Han eller hon låg med huvudet neråt vilket känns bra, även om det fortfarande går bra att vända sig. På tisdagens föräldrakurs var det mycket fokus på förlossningen vilket kändes ganska kul, jag vill ju gärna vara så förberedd och påläst jag kan. Jag tänker mycket och ofta på förlossningen nu vilket är helt naturligt eftersom vi faktiskt närmar oss förlossning (vi är till och med inne i vecka 33 idag). Tänk att "vi" ska föda barn snart, och att vi faktiskt är föräldrar och kommer att få träffa vår bebis snart. Längtar tills huset är klart så att vi kan förbereda det sista och verkligen fixa med bebisens säng och tvätta kläderna och allt det där. ♥
 
Jag & Svea i Leksand.

Gravid, Vardag

Kök, badrum & fönsterfoder

I torsdags var jag ledig & hängde en del i huset, åt lunch där vid min köksö (hur lyxigt?!) och tittade på när snickarna jobbade. Köpte med mig fika också såklart. De gjorde i princip det sista med köket (förutom plattsättning då) och satte fönsterfoder och golvlister, samt att plattsättaren fixade i badrummet.
 
 

Bygga hus, Vardag

Gjutning av kulvert & första middagen i huset

Vi ska ju bygga garage i framtiden, och då ha värmen kopplat från huset eftersom vi har markvärme som klarar att värma upp både hus & garage. Därför behövs tydligen en kulvert som ska leda från tvättstugan till garaget, vilket var förberett men hade råkat gjutas över. Därför var vi i huset & fixade det för någon vecka sen, Jesper fick bila upp golvet & sätta ett rör & flytspackla igen. Så duktig!
 
Jag åkte dit med mat från max, första middagen i huset blev allså för mig en vego-burgare. Superlyxigt, not! Är förresten så jäkla kär i vårt golv, hade ju tokångest över golv och letade som en galning jättelänge. Men jag tror att det blev helt rätt! Ska bli spännande att se sen när de täcker av allt golv.
 
 

Bygga hus

Gravid vecka 31 ♥

Bebis är nu ungefär 37 cm lång & väger ungefär 1,7 kg. Alla organ är snart färdigutvecklade & bebisen ska mest gå upp i vikt. Magen växer på och jag har officiellt fått min första bristning, precis vid piercinghålet. Ska bli spännande att se om det blir fler eller om det är den enda. Magen ska ju trots allt växa i kanske 10 veckor till.
 
Det som är roligast just nu är att bebisen blivit så stor & stark, så rörelserna blir större och tydligare, vilket resulterar i att Jesper nu får känna rörelser varje dag, äntligen! Det är också oftare som andra får känna, vilket har varit väldigt svårt tidigare, bebisen har liksom blivit helt stilla så fort någon annan ska försöka känna. Bebisens nya talang är att ta spjärn på mina revben, vilket inte är det skönaste, men ändå roligt eftersom man känner att han eller hon blir starkare. Annars har den här veckan varit väldigt intensiv med jobb, montering av stommar till huset & snöröjning för Jesper.
 
Jag har äntligen fått svar från försäkringskassan och jag fick beviljat! Imorgon, fredag, jobbar jag min sista dag! Jag är så himla lättad! Det kommer att bli toppen. Det ska vi fira genom att åka till Leksand med två av mina bästa vänner, deras respektive & ena kompisens dotter. Det ska bli så himla mysigt! Fatta att jag ska sluta jobba nu. Helt galet. Jag har liksom jobbat sen jag var 14, och nu ska jag inte jobba på över ett år. Så overkligt. Ska bli skönt att landa i det i helgen.
 
 

Gravid, Vardag

Plattsättning & montering av kök

Alltså, det går så himla fort i huset nu, man måste verklligen åka dit varje dag om man ska hänga med! Det har målats en massa, kaklats, lagts klinkers, lagts golv & satts kök.
 
Den här bildbomben är från förra veckan. Förrförra helgen var vi ett stort gäng som monterade ihop köket (sen har snickarna satt upp det), STORT tack till våra vänner & familjer för att de är så fantastiska & hjälper oss! Det hade tagit oändligt mycket längre tid om vi skulle gjort det själva. Vi hängde på övervåningen & monterade, och bar sen ner alla stommar.
 
 

Bygga hus

Golvläggning & plattsättning

Det händer massor i huset nu & det går fort! Här kommer en uppdatering i bilder från när det blev grundmålat & plattorna i badrummet började sättas. Så kul när det händer så mycket på så kort tid!
 
 

Bygga hus

Gravid vecka 30 ♥

Nu är det bara 10 veckor kvar tills bebis är helt och hållet färdig i magen! Tänk, om bara 10 veckor kan vi få träffa vår son eller dotter. Helt makalöst! Det går så fort. Jag längtar, men har absolut inte bråttom. Många andra blivande mammor tycker ju att tiden står stilla och de längtar ihjäl sig så att det blir sjukt jobbigt att vänta, men jag känner inte alls så. Jag njuter så mycket av att vara gravid och relationen jag har just nu till bebisen i magen, och att följa utvecklingen. Jag längtar absolut efter att få träffa vår bebis, men jag har inte bråttom alls, känner mig inte klar än utan väntar gärna 10 veckor till. Det händer ju så mycket med jobb, husbygge & bebis samtidigt. Men om två veckor slutar jag förmodligen att jobba, då blir det ett fokus mindre.
 
ALLTSÅ DET ÄR TREDJE TRIMESTERN HÖRNI förresten! Glömde skriva det i förra veckans inlägg. Fatta, sista tredjedelen av graviditeten är påbörjad! 75% av graviditeten har passerat.
 
Nu i början av vecka 30 var bebisen lugnare än vanligt under ett par dagar, men jag fick ändå några buffar då och då. I och med att jag ändå fick känna av bebis några gånger per dag så oroade jag mig inte så jättemycket, men det var ändå skönt sen när han eller hon kom igång igen och lever om som vanligt.
 
Något jag funderat lite kring är att det i appen står att bebisen växer mycket just nu, och att man inte ska glömma sina mellanmål... Känner mig lite dålig här, för jag har liksom inte tid att äta mellanmål, i alla fall inte när jag jobbar? Jag glömmer ju nästan bort att äta lunch ibland när jag är ledig liksom. Häromdagen på jobbet märkte jag dock av det här ökade behovet, jag väntade lite för länge med lunchen och blev så jäkla hungrig, kändes nästan som att jag skulle svimma. Ska försöka bättra mig och äta mer regelbundet från och med nu.
 
En annan grej var att jag var inne & handlade efter jobbet, vi har prissänkt några byråer som vi ska ha i hallen & som sängbord. Tänkte att "jag kan själv", som vanligt. Lyfte alldeles för mycket och fick faktiskt ganska ont i magen av det... När jag kom till kassan fick jag lite skäll av en kollega och sen fick jag hjälp att lyfta in det i bilen i alla fall. Det är så svårt att be om hjälp och inte göra saker själv! Man är ju van att göra allt själv liksom, och klara allt. Så får man dåligt samvete för att det känns som att man prioriterar bort bebisen, fast det är det viktigaste i ens liv.
 
Som sagt är det mindre än två veckor kvar att jobba nu (!) om jag får beviljad gravidtetspenning. Helt galet, men jag känner mig så redo för en ny fas i livet. Jag satt i telefon med försäkringskassan & HR idag. Det ser ut att gå ganska bra. Det var bara lite oklart om bonusen jag fick i januari 2017 skulle räknas med eller ej, försäkringskassan tyckte det eftersom det är en inkomst som är skattad men HR tyckte inte det. Märkligt. Hur som helst är den medräknad nu och sen får försäkringskassan göra en bedömning, Det ser ut att bli klart innan nästa fredag i alla fall. :)
 
 
La upp den här bilden på instagram & frågade om folk tror att det är en liten pojke eller flicka. De flesta tror att vi väntar en liten son. :) Bland våra närmaste är min pappa, storebror & svärfar heeelt säkra på att det är en flicka, och min farmor & kusin säger att det är en pojke. Jesper har inga misstankar alls, och jag har pendlat lite fram och tillbaka. Om jag skulle gissa just nu så tror jag att det är en liten flicka (bland annat drömde jag det för någon vecka sedan) men tidigare trodde jag att det var en pojke. Det ska bli så spännande att se vem som gömmer sig där inne! ♥

Gravid

Gravid vecka 29 ♥

Bebisen är runt 35 cm lång & väger runt 1,4 kg. Bebisen växer och har blivit märkbart större och starkare! Nu kan han eller hon trycka huvudet mot ena sidan av magen och samtidigt sparka på andra sidan! Jag är så larvig, men jag blev helt rörd första gången det hände och sa till bebisen att han eller hon är så stark och duktig. Så konstigt den här stoltheten jag känner, vi har ju längtat efter bebis superlänge och jag är ju så himla lycklig över att vara gravid och de känslorna känns ju helt normala, men just att vara så himla stolt över graviditeten, magen och bebisen är ju ett konstigare fenomen tycker jag. Det går inte riktigt att förklara, men det är verkligen en stark känsla av stolthet och lycka.
 
Nyår var fantastiskt, vi firade med vänner & det var typ mitt bästa nyår hittills, jättefint & jättegod mat men utan så mycket press, ganska lugnt och supermysigt.
 
 

Gravid

Våra färgval!

Jag tänkte visa er vilka färger vi bestämde oss för i huset. :)
Som sagt gillar jag vitt, men Jesper gillar inte vitt så mycket och därför har det varit viktigt för oss att hitta färger som känns bra för båda. Jag är faktiskt jättenöjd med våra val, lite nervös över att det är så pass lite vitt, men jag tror att det kommer att bli väldigt bra.
 
Här ser ni 4 av färgerna vi provmålade. Det är bara en av dem som kommer att användas, nämligen färgen längst till vänster som kommer att målas i hela sovrummet. Jag är så förväntansfull och nöjd över den här färgen! Det var faktiskt en väldigt sen slump som gjorde att det blev denna. Sovrummet är det rummet som vi först kom överens om skulle ha en lite mörkare färg (& inte vitt), men eftersom jag inte gillar färg på väggar så mycket & Jesper inte hade någon riktig idé om vilken färg han ville ha så hade vi kommit överens om grått, men när vi hade provmålat två mörkgråa nyanser som inte riktigt kändes rätt så skulle jag bara in & köpa ett par nya provburkar (Jesper hade köpt alla andra tidigare), så ramlade jag över den här färgen som jag tyckte såg superfin ut. Så det var inte alls planerat, men vi båda älskar den och Jesper är supernöjd över att få lite riktig färg i huset. Ska bli så spännande att se slutresultatet! Jag tror att vårt sovrum kommer att kännas varmt, lugnt och ombonat men ändå lite glatt med den här färgen.
 
Här ser ni alla andra färgerna! I matsalen & vardagsrummet kommer det att bli den vita färgen längst till vänster, traditionell standardvit med en lite gulare ton. Vi valde mellan den och en vit som är bruten i lite grått, men tror att den här kommer att göra känslan varmare. Jag är lite nervös över att det ska kännas gult, men den här färgen är egentligen den absolut vanligaste att måla med så jag tror att det kommer att bli bra. Alla snickerier (lister och foder) kommer också att målas i den här kulören, och alla dörrar och fönster är beställda i samma kulör. Sen har vi S2500-N som kommer att målas i hallen & inre hallen (utrymmet utanför sovrum, tvättstuga & toalett) samt i tvättstugan. Här valdes det mellan S2500-N & den lite mörkare S3000N, jag trodde nog lite mer på S3000-N men Jesper tyckte av någon anledning att den såg blå ut (han har dåligt färgseende) men han tyckte att den här såg bra ut så då fick det bli den. S200-N tycker vi är för ljus. På bilden ser ni även klinkersen som ska vara i hallen och tvättstugan, där har Jesper fått sin vilja igenom och fått mörkt klinkers. :) Hade jag valt så hade det blivit ljusare, men jag tror det här blir jättefint också. Jag fick välja ett ljusare till badrummet.
 
Ska bli spännande att se resultatet sen, men jag tycker att det känns väldigt bra i alla fall. :)

Bygga hus

Nytt fantastiskt år!

Alltså, 2017. Vilket år! Mitt favoritår hittills, helt klart. ♥ Men 2018 kommer ju att bli något alldeles, alldeles speciellt. Jag är så otroligt peppad på det nya året och tacksam över allt jag kommer att få uppleva. Vi kommer äntligen att få flytta in i vårt älskade hus & vi kommer att få träffa vår älskade bebis som vi längtar så mycket efter!
 
Jag tänkte på allt vi hunnit med under 2017, och det är helt otroligt egentligen hur mycket vi har gjort. Inte konsigt att man känner sig lite omtumlad och att det känns som att det har varit lite mycket. Men samtidigt fantastiskt roligt!
 
Vi inledde det nya året med att åka till Järvsö med familjen Eriksson för att fira Anneli som fyllde 60. Supermysig familjeresa som bland annat spenderades på spa. Vi spenderade större delen av vintern och våren med att planera inför husbygget, rita huset och förhandla med husfirma och byggfirma, och slutligen skriva kontrakt och beställa huset. Vi hann även med att köpa två nya bilar (!). Jag åkte på en väldigt omtumlande och stark jobbresa för att få se Rädda Barnens arbete i Kosovo som IKEA Foundation finansierar, och har därefter jobbat en del under året med att promota det och sprida kunskap. Vi åkte till Palma med familjen Eriksson, och hade det hur bra som helst i värmen med sol och bad. Vi spenderade även stor del av våren med att jobba hårt på tomten för att förbereda den inför bygget. Gud vad mycket jobb det var! Sen kom den mest fantastiska dagen på hela året, min favoritdag det här året och kanske i hela livet hittills. 14 juli, då vi fick pluset på stickan. En helt fantastisk euforisk lycka för oss! ♥ Så himla magiskt, vi fick veta att vår bebis börjat växa i min mage. Lyckan går inte att beskriva, även om det även var förenat med stor oro de första 12 veckorna. Vi fick då även upplevelsen av att berätta för familjerna och vännerna om gravditeten vilket var så fint. Sen kom dagen då husleveransen äntligen kom, också en av mina absoluta favoritdagar på året och i livet, 20 september. Otroligt mäktigt att få se huset vi ritat komma upp i verkligheten. Och att få följa husbygget har tillsammans med att följa bebisens utveckling och se magen växa varit årets största fokus och höjdpunkter. Jag och Jesper åkte till Åre på semester, och sen även till London. Vi inser nu att det hänt så mycket för oss under året att vi kanske bara borde stannat hemma, vi har inte riktigt kunnat glädjas åt de resorna. Men det var upplevelser som var fina såklart! Sen har hösten naturligtvis kretsat kring bebisen och huset och massor av tid har lagts ner på framförallt husbygget. Jesper fick ett nytt jobb som han älskar, efter att ha mått ganska dåligt på sitt förra jobb vilket också tagit mycket energi och kraft under året. Så vi båda är så himla lyckliga över det!
 
Ja, en hel del har hunnits med och det har varit ett otroligt år, och jag lämnar det med glädje, tacksamhet och stolthet och ser så mycket fram emot 2018. 2016 var ett magiskt år, 2017 var det bästa året i mitt liv och jag vet att 2018 kommer att ta över den platsen sen. Jag kommer för evigt att vara tacksam för de här fantastiska åren! ♥
 
 

Vardag

Gravid vecka 28 ♥

Vecka 28. Något som nu har blivit ett konstant faktum & ganska påfrestande med graviditeten är sömnsvårigheterna. Jag har ju aldrig, aldrig förr haft sömnproblem någonsin, även i de perioder då jag har gått igenom riktigt svåra saker i livet så har jag ändå alltid sovit bra. Men nu sover jag så dåligt! Tidigare har det bara handlat om att jag måste gå upp & kissa ett par gånger per natt, men i övrigt sovit bra. Nu måste jag fortfarande gå upp & kissa men skillnaden är att ibland kan jag inte somna om, och ibland vaknar jag utan att ens vara kissnödig och kan inte somna om. Det händer att jag vaknar vid 3-tiden på natten och sen inte får sova något mer, sååå påfrestande med sömnbrist. Och Jesper går ju upp vid 5 på morgonen och jag brukar gå upp 7, men jag lyckas aldrig somna om längre efter att han har gått upp. Det leder till att det blir väldigt långa dagar eftersom jag ofta jobbar till sent på kvällen... Jag får börja gå och lägga mig lite tidigare från och med nu så att det faktiskt räcker till med sömn om jag vaknar klockan 5. Men det är ju lättare sagt än gjort. :) Om man kommer hem 21 så är det ju svårt att hinna somna 22.
 
I övrigt mår jag jättebra. Det funkar ganska bra på jobbet också men det är lite svårare att komma ner och upp från golvet, magen är liksom i vägen. Och eftersom jag inte får sova så mycket så är jag lite tröttare. Jag märker också att jag börjar checka ut litegrann, det är ju helt galet, det är bara 2 veckor och fem dagar tills jag (förhoppningsvis) får gå hem på graviditetspenning. Nu har jag äntligen fått en ersättare att lämna över till, så de här veckorna ska jag lägga på dels en ganska stor omflyttning på avdelningen, och dels att lära upp den nya tjejen. Ska bli kul! Men det kommer att gå såå fort.
 
 

Gravid