Gravid vecka 19 & ultraljud ♥

Nu har graviditetsvecka 19 också passerat, och vi har gått på rutinultraljud!
 
Det var en av de starkaste upplevelserna i mitt liv. Så magiskt! Det hade aldrig gått att förbereda sig på den känslostorm som sköljde över oss när vi fick se vårt barn på skärmen. Jag hade höga förväntingar, trodde jag, och tyckte att det skulle bli jättehäftigt och fint att få se bebisen, men det går inte att jämföra med hur det verkligen var. Hon kladdade på gelén på magen, och på med ultraljudsgrejen, och direkt så var bebisen på skärmen. Så mäktigt! Och när man såg bebisen, och såg att den var relativt stor och att den rörde sig, då bara kom känslorna och tårarna. De rann på både Jesper och mig. Så speciell upplevelse. Jag har bara känt så en gång förut i mitt liv, och det var när jag och Jesper gifte oss. Allt såg bra ut med bebisen, ingenting avvikande. En livlig och perfekt liten bebis.
 
Jag har också fått mina första sammandragningar under vecka 19! En som har gjort ont, som sett sendrag på vänstra sidan av magen, och några som inte gjort ont alls utan bara helt vanliga sammandragningar, hela magen blir hård. Så nu börjar livmodern träna upp sig inför förlossningen. Jag är inte orolig eftersom jag läst att det är helt normalt, däremot den som gjorde ont var för att jag lyfte mycket, så det undvek jag resten av dagen och dagen efter. Jag tror att man måste lyssna på kroppen och när den säger ifrån.
 
Jag känner också rörelser i princip varje dag, och nu har jag även börjat känna utanpå magen, om man trycker lite med handen där bebisen ligger så svarar den ibland. Jag försöker hjälpa Jesper att känna också, han längtar verkligen efter det, men det har inte fungerat hittills. Vi får vänta lite tills bebis är lite större och starkare helt enkelt. Om någon eller ett par veckor senast så får han säkert känna.
 
Vi pratar namn litegrann nu också, det är faktiskt ännu svårare än vad jag har tänkt mig. Jag har ju ett pojknamn som jag älskar, och Jesper tycker också om det men han har ett annat han tycker mer om. Och jag gillar det namnet också, men inte lika mycket. Men det finns alltså två starka pojknamnskandidater. Gällande flicknamn så är det mer oklart, jag började känna väldigt starkt för ett flicknamn igår som vi går och suger lite på nu. Jag känner verkligen att jag vill ha det här med namn relativt klart när bebisen kommer, max 2 flicknamn och 2 pojknamn. Men helst att vi redan bestämt oss. Vi har ju fortfarande lite tid på oss. :)
 
 

Gravid

Önskelista till bebben ♥

Jag har fått flera kommentarer om att jag måste sluta handla så mycket till bebisen, så att folk kan få köpa presenter också. Och absolut vill bebisen gärna ha presenter! Jag har bara svårt att hålla mig. ♥
 
I klädväg handlar vi bara litegrann i storlek 50 och lite i storlek 56, för att lämna utrymme för att vänner & familj också ska kunna ge presenter som ska hinna användas innan det blir urväxt. Jag tänkte göra ett annat inlägg med lite kläder vi köpt och kanske ett inlägg med kläder vi tycker är fina, som presenttips. Och i prylväg har vi ju köpt en del, men det finns mycket som vi gärna skulle vilja ha som vi inte har hunnit köpa ännu. Här kommer en liten lista med lite större saker som vi planerar att köpa längre fram, men vi väntar lite så att om någon är köpsugen (det är lite dyrare saker, så man kanske får gå ihop om man är presentsugen) är detta saker som står på önskelistan. :)
 
 
 
 
Myspöl 120 cm från NG Baby & amningskudde från Doomoo. Det finns också en helgrå amningskudde från Rätt Start som jag sett på Babyworld, men hittar den inte på nätet så den kanske har utgått. Den fanns dock kvar i butiken Babyworld sist jag var där! Den är lite billigare tror jag, och superfin. Den här från Doomoo tror jag dock är absolut skönast.
 
Två babygym som jag tycker är fina. Ett från Rätt Start & ett från Kids Concept. Här råder en inre strid, jag älskar ju grått och vill att babysakerna ska passa in i hemmet hyfsat bra, men vet att barn och bebisar älskar och reagerar på färg. Men tänker att jag vill ha ett babygym som är så här lugnt i färgerna, och om det visar sig att bebis ratar det totalt så får man väl köpa ett galet djungel-gym ändå. Jag har också sett att det finns gym till myspölen, det är också ett bra alternativ!
 
 
En babysitter från BabyBjörn! Vi kommer själva att investera i en babygunga men jag tror att även en babysitter kan komma till användning möjligtvis. Dessa tycker jag är fina.
 
 
Vi vill nog ha både bärsele och bärsjal, åtminstone så småningom. Den här bärselen som heter BabyBjörn One tror jag är bra, och bärselen är från Babylonia. Jesper har önskat båda i svart. :) Jag tänker att bärsjalen är bäst när bebisen är helt nyfödd.
 
 
Hur söta var inte mammuten på hjul & gungmammuten!? Smällde nästan av när jag såg dem. Kids Concept.
 
 

Gravid

Husresningen dag 2

Dag två på husresningen, 21 september 2017, så var det dags för alla ytterväggar på övervåningen, alla gavelspetsar och takstolar att komma på plats, samt att lyfta upp lite material på övervåningen. Det var riktigt, riktigt tråkigt väder, regn och rusk hela förmiddagen, men killarna jobbade på hur bra som helst ändå och jag hade köpt en massa godis, fika och läsk till dem för att hålla sockerhalten och humöret uppe. :)
 
Det tog lite längre tid än planerat, så killarna fick hålla på till typ 20 på kvällen. Men allt kom på plats och det blev så bra! Vi blev så himla överväldigade av hur högt huset blev, vi visste ju att det skulle bli jättehögt, men med tanke på att tomten ligger väldigt högt också så såg det ännu större ut än vad vi kunnat föreställa oss. Men vi är supernöjda.
 
 
 

Bygga hus

Gravid vecka 17 & 18 ♥

Alltså jag mår så himla bra just nu! Verkligen jättebra. Känner mig pigg, glad och har inga jobbiga symptom.
 
Förra veckan var min mage lite jobbig, och det är ju ingenting konstigt när man är gravid. Men jag är så bortskämd med att ha en mage som bara fungerar så smidigt i alla lägen typ, så det blir ändå en omställning och väldigt jobbigt och ovant... Men nu fungerar det bättre igen!
 
Det häftigaste som har hänt är att jag har börjat känna av bebis rörelser! ♥ Och det är verkligen den bästa känslan i världen. Så himla häftigt att känna att vår lilla bebis verkligen är där inne och lever runt. Det är inte jätteofta ännu, men jag är bara tacksam att jag ändå får känna rörelser så pass tidigt, för de flesta förstföderskor har jag hört att det brukar dröja till vecka 20 ungefär. Jesper har dock inte känt något än, vilket han längtar efter såklart. Han ligger med händerna på min mage på kvällarna och bara väntar, men nej, ingenting. Men jag vet inte ens om det går att känna utanpå än, jag tror mig ha känt utanpå en eller två gånger men jag är inte alls säker.
 
På onsdag ska vi  äntligen på rutinultraljud, som vi har längtat! Det ska bli så himla mysigt att få se vår lilla son eller dotter, och skönt att förhoppningsvis få en bekräftelse på att allt ser bra ut. Vi planerar att inte ta reda på om det är en liten pojke eller flicka där inne, men jag skulle inte säga att vi är hundra procent säkra ännu. Grejen är att jag alltid trott att jag skulle vilja veta, men Jesper har antytt att han inte skulle vilja ta reda på kön. Så jag har helt ställt in mig på det, men nu när man frågar Jesper så är han lite osäker. Vi får prata igenom det en sista gång i morgon och sen får vi se, det kan ju hända att vi får ett infall där och då och vill veta men grundtanken är att inte veta.
 
Magen växer på också och blir större och rundare, det är inte bara den där spetsmagen längst ner längre, utan den börjar som sagt bli lite rundare och mer jämn. Och jag trivs! Hittills älskar jag att vara gravid. Jag har ju längtat efter att få vara gravid så länge jag kan minnas, och det känns verkligen helt naturligt för mig nu. Det är kul att det händer så mycket med magen vecka för vecka nu, man ser verkligen skillnad.
 
 
 
 
 

Gravid

Husresningen dag 1

Den 20 november började resningen av vårt hus.Det var magiskt!
 
Jag tog ledigt den dagen, det var en onsdag, och var schemalagt ledig torsdagen och fredagen. Jag tror att jag var på plats på tomten mellan 06 & 19 eller något sånt första dagen. Det var omöjligt att slita sig! Så himla häftigt att se en av ens absolut största drömmar förverkligas rakt framför ögonen på en. Jag var självklart på plats torsdagen och fredagen också.
 
Men den första dagen kom alla väggar på nedre plan upp, samt den bärande hjärtväggen. Jag kan fortfarande inte riktigt smälta att det här verkligen händer, vårt drömhus byggs i detta nu och förhoppningsvis bor vi där om tre månader!
 
 
 

Bygga hus

Plattan

Jag känner att det är dags att uppdatera om hur det går med husbygget! Vi tar det i kronologisk ordning. Det har ju varit ett stoooort markarbete på tomten för att jämna ut den och få den jämn, snygg & på rätt nivå, och få snygga lutningar på sidorna och så vidare, tomten ligger ju väldigt högt. Och de gjorde verkligen ett kanonjobb! Och med plattan också, den blev exemplariskt bra.
 
Den 11 september gjöts plattan, och sen fick den vila i 1,5 vecka innan husleveransen kom. Så himla häftigt att det går så fort nu! Äntligen.
 
Haha, Jesper skulle härma hur pappa såg ut när han skulle ta bild på oss! :)

Bygga hus

Gravid vecka 16 ♥

Idag är det vecka 15 + 5, och alltså slutet på vecka 16! ♥
39,6% av graviditeten har passerat, visst är det galet? Tiden bara flyger fram.
Bebisen är ca 14 cm mellan huvud och fot och har aktiviteter för sig i magen som att sparka, göra volter, suga på tummen och hicka. Inget som märks ännu dock. Magen har växt på sig litegrann också och jag har börjat smörja in den varje kväll med gravidolja. Jag längtar så himla mycket nu efter att få känna rörelser och att få gå på ultraljud och se vår bebis.
 
Några saker jag har märkt under senaste veckan (vissa saker har även märkts av lite tidigare) är:
 
- Beläggning på tungan! Jag orkar inte med detta alltså. Nu senaste veckorna i graviditeten så har jag haft som en beläggning på tungan, och nästan som små blåsor. Fast det är ingenting som gör ont, mest att det ser lite allmänt onajs ut. Och jag är så pedantisk när det gäller munnen, så det kan jag inte leva med. Jag har ju alltid borstat tungan med tandborsten vid tandborstning, men nu när jag har varit så himla känslig vid tandborstningen så har det inte funkat utan att jag har kräkts. Så för ett par veckor sen så gick jag till apoteket och köpte en tungskrapa, och vet ni, det är tamejtusan den bästa uppfinningen någonsin. Den framkallar inte alls kräkreflexer på samma sätt och den är så otroligt effektiv! Så för er som borstar tungan med tandborsten, eller ännu värre, inte borstar tungan alls, köp en tungskrapa NU! Jag är helt beroende av den och beklagar de åren jag levt utan, haha. Ni kanske tror att munnen är ren bara för att man borstar tänderna exemplariskt, men nej, nej. Tungan ska skrapas, så är det bara! Massor av bakterier där.
 
- Jag har sovit superdåligt! Jag har ju svävat på små moln under hela graviditeten hittills, trots symptom som illamående, kräkningar, hunger, kissnödighet och så vidare, och bara varit såå lycklig. Verkligen genuint lycklig och gått runt och lett om dagarna. MEN. Något som påverkar mitt mående riktigt mycket är sömnen. Jag måste i princip sova minst 8 timmar per natt för att må bra, och får jag sova mindre än 7 så är det riktigt illa. Då blir jag känslig, supertrött, lättirriterad och allmänt deppig och ledsen. Och natten till tisdag och natten till onsdag sov jag SÅ himla dåligt, jag fick gå upp och kissa två gånger per natt (vilket jag oftast gör) men efter att jag varit upp och kissat kunde jag inte riktigt somna om, utan jag låg vaken och tänkte på diverse skräckfilmsfigurer och blev jätterädd... och drömde lite konstigt. Och dessutom låg Jesper och frös och svettades om vartannat, och är det något som stör mig enormt mycket när jag ska sova så är det om sängen är blöt eller fuktig. Och eftersom Jesper frös så ville han ju ligga och kramas, och då blev det ju svettigt... Hemskt. Dagarna på jobbet blev riktigt dåliga, och jag mådde riktigt dåligt, hade huvudvärk och var dessutom väldigt deppig, sentimental och ledsen. Så för första gången under den här graviditeten har jag inte varit glad alls. Men självklart blir jag glad när jag tänker på bebisen, men rent allmänt om ni förstår.
 
- Måste bara nämna detta appropå ovanstående: Jesper har blivit så himla gullig när vi sover sen jag blev gravid! Ända sen vi fick reda på bebisen så ligger han som ett plåster på mig och håller om mig heela nätterna verkligen, och vill bara ligga supernära. Vi låg ofta och höll om varandra innan med, men då kunde det vara mer varierat, att han höll om mig, jag höll om honom, eller att vi sov på varsin sida. Nu är han verkligen som ett plåster. Supermysigt oftast, men om han svettas (han svettas ganska ofta tyvärr när han sover) så är det riktigt jobbigt. Men mest mysigt.
 
- Jag har blivit varm! Också sömnrelaterat. Jesper är ju vääärldens varmaste person i vanliga fall, och vill gärna ha ett supersvalt täcke och ha svalt i rummet. Och jag brukar vara superfrusen och får ibland gå upp och ta på mig kläder för att jag fryser på natten. MEN. Nu är det ombytta roller! Jag trivs hur bra som helst, fast han ligger och huttrar! Helt sjukt! Jag undrar om det beror på att jag har ökad blodvolym i kroppen nu?
 
- Jag längtar ju jättemycket efter att få känna vår lilla där inne, och vid ett tillfälle förra veckan och ett tillfälle den här veckan så har jag tyckt mig känna någon liten rörelse där inne. Men jag vågar inte riktigt tro på det, utan tänker att det lika gärna kan vara önsketänkande. De flesta förstföderskor brukar ju inte känna någonting förrän vecka 20, men det finns ju de som känner redan nu. Och de som är gravida för andra gången eller mer brukar ju känna tidigt. Så jag hoppas att det inte dröjer tills vecka 20 för mig! Jag vill ju ha lite bekräftelse på lilla livet där inne.
 
 
 

Gravid