Nytt jobb & förhandsbeskedstatus

Jesper har fått nytt jobb! Tjohooooo!
 
Han har ju tittat runt lite och sökt något jobb som han inte fick, och tänkte söka ett annat nu i dagarna. Men han blev uppringd av chefen på ett annat ställe som ville att han skulle komma dit och prata lite - då hade han tydligen blivit rekommenderat för ett jobb av hans gamla kollega/butikschef som jobbar där nu. Det känns heeelt fantastiskt och jag är så himla glad för hans skull! Han börjar 1 december och kommer att jobba måndag-fredag kontorstider. Hejdå helger! Det känns så himla skönt med tanke på vad jag skrev i det senaste inlägget om att hans och mina helger krockar nu. Och så behöver han verkligen nya utmaningar. Så det är toppen! Bättre lön & inga helger är en himla fin bonus också. 
 
Vi har också fått nya uppdateringar om förhandsbeskedet. Har fått både mail och telefonsamtal av vår handläggare, och det ser inte jättepositivt ut gällande färgen på huset... Är så himla förbannad på det där, all byråkrati. Det är för sjutton "vår" mark redan, kan vi inte få bygga vilket jäkla hus vi vill i vilken jäkla färg vi vill!? Nej då. Allt ska de bestämma. Jag sa det till henne, det är ju inte som att vi vill bygga en modern funkisvilla som ska vara rosa. Vi vill ha ett mycket klassiskt, vitt hus. Men det finns risk att de kommer att kräva att vi målar rött eller gult. Det slutade med att de i allafall inte skrev det som ett krav redan i förhandsbeskedet, utan de skrev ingenting om färg. Däremot skrev de:
 
"Vi gör bedömningen utifrån plan- och bygglagen att ny bebyggelse behöver harmoniera väl med natur- och kulturlandskapet på platsen. Jag måste göra er medveten om att ert färgval inte hör till de färger som vi finner lämpliga för den ansökta platsen. När bygglovsansökan kommer in kan vi inte garantera att vi kan ge lov för de färger som ni önskar. Det blir i bygglovsskedet som färgvalet definitivt utreds."
 
Hon undrade om vi kunde tänka oss att bygga ett mindre hus (inte två fulla plan) om färgen var viktig. Jag sa att vi definitivt ska ha två fulla plan, av praktiska skäl. Jag poängterade också att två av fyra närmast liggande hus är just vita. Och att ett av dem är säkert närmare 300 kvm stort (Jespers farmor och farfars hus). Och att det andra byggdes för två år sedan, och då fick de minsann måla vitt. 
 
Det här är drömhuset. Såklart att det ska vara vitt! Det kommer bli såå himla vackert på den platsen. Majestätiskt men klassiskt. Och på andra sidan vägen står Jespers farmor och farfars hus, ett liknande, men mycket äldre. 
 
 

Bygga hus, Vardag

Bebislängtan

Hej hopp! :) 
 
Sitter och väntar på att mina ägg ska koka färdigt så att jag kan äta frukost. Sen ska jag åka till Vattholma och hjälpa en kollega att bygga kök! Ska bli jättespännande. Dels kul bara att umgås utanför jobbet och dels spännande att se hur det går till att bygga kök, eftersom vi själva ska göra det i framtiden. 
 
Sista veckorna har varit bra, det har ju hänt lite saker med "husbygget" som jag uppdaterade om tidigare, och det känns jättekul. Dock är vår handläggare på bygglovsenheten fruktansvärt dålig på att svara på mail... Förstår inte, det måste ju ingå i hennes jobb? Lite irriterande att inte kunna få svar på sina frågor. I övrigt har vi jobbat och så som vanligt, och hängt med vänner & familj. Jesper har ju börjat jobba var tredje helg nu, vilket känns fruktansvärt jobbigt tycker vi eftersom det innebär att vi sällan är lediga samtidigt. Det blir 6 veckor - 2 veckor - 6 veckor - 2 veckor emellan att vi har ledig helg tillsammans. Det var ju så förut också, och det är verkligen det sämsta som finns, speciellt eftersom jag helst skulle vara med Jesper varje dag dygnet runt om det gick. Jag har också jobbat kväll två kvällar den här veckan, och då innebär det att Jesper slutar 16, och jag slutar 20 och kommer hem 21. Och han måste gå och lägga sig vid 22-23 för att hinna sova, och då får vi typ ingen tid tillsammans hemma. Och han måste fixa mat varje dag själv. Trots att det är frustrerande så är vi jäkligt lyckliga nu alltså. :) Det känns sååååå kul att det händer saker med våran husdröm, nästan overkligt. Och nu har vi verkligen ställt in oss på att allt kommer att ta lååång tid, så det känns nästan som en kul utmaning att bara spara så mycket det går och leva lite snålt. Och trots att vi bor i en slitet hus och det är kallt och jäkligt nu så är jag så lycklig. Jag tänkte på det här om dagen i bilen på vägen hem - en vacker dag kommer vi att titta tillbaka på den här tiden och tänka att det var en av de lyckligaste perioderna i livet. Fast det vi har framför oss slår ju såklart detta med hästlängder. 
 
En annan sak som är väldigt närvarande i vårat liv och vårat förhållande är att vi längar så galet mycket efter en liten bebis nu. ♥ Jag och Jesper har pratat om barn i flera år, och vet att vi verkligen vill ha barn, och gärna tidigt i livet. Nu har ju han fyllt 25 och han känner verkligen att han vill bli pappa snart. Längtan går i vågor, och under vissa perioder är den jättestark och under vissa perioder tänker vi att det är bra att vänta lite längre och hinna göra andra saker först. Men nu är längtan väldigt stark, speciellt för mig. Vi har varit tillsammans i 6 år nu, varit förlovade i 3 år, vi är fortfarande jättekära och lyckliga och nu känner vi verkligen att vi är redo för en liten skrutt.
 
Men vi vill gärna ha huset färdigt (åtminstone nedre plan) och vi vill gärna gifta oss först också. Så det är främst av ekonomiska & praktiska skäl vi kommer att vänta ett/ett par år till. Känns som så lång tid. Men skönt att det tickar på med byggdrömmarna i allafall. Rent ekonomiskt är det jätteknepigt att veta hur vi ska göra med bröllopet, vi måste ju spara allt vi har till huset, och egentligen skulle vi vilja gifta oss nästa sommar men det kommer ju inte att gå. Och sommaren efter är säkert huset precis färdigt och vi är luspanka. Och vi sa redan när vi förlovade oss att vi ville gifta oss senast 2017. Man kan ju ha ett billigt bröllop, men vi vill gärna ha alla nära & kära med och då blir det tyvärr relativt dyrt. Jag brukar skämta om att vi borde gifta oss på stranden i Thailand i januari ;). Men vi kommer inte att göra det för vi vill ha alla med oss när vi gör det. 
 
En dag ska vi få allt vi drömmer om. ♥ Jag är glad att vi träffades så tidigt, så vi har åtminstone absolut ingen tidspress på oss ännu. Här är Jesper & Agnes när vi var hos Emma & Tony förra veckan, hjärtat smälter när man ser detta! Han kommer bli en helt fantastisk pappa. 
 

Vardag

Jespers 25-årsfest!

Hej! 
 
För typ två veckor sen arrangerade jag en överraskningsfest för Jesper. Det var galet roligt, och Jesper blev hur glad som helst! Jag tror att jag fick idén när vi hade familjerna här den 26 september, och sen planerade jag hur mycket som helst i två veckors tid, bjöd in alla, köpte på mig hur mycket dekorationer som helst, planerade och handlade mat, välkomstdrinksmaterial, bubbel, vin i mängder och for runt som en skållad råtta för att hinna med allt och få allt så perfekt som jag ville ha det.
 
Och det blev SÅ himla bra. Det blev jättefint dekorerat med en massa vimplar, girlanger och heliumballonger, och maten blev bra, vi åt tacopaj med sallad och nachochips, musiken blev bra, vi hade en femkamp under kvällen som var jätterolig tyckte alla - och överraskningsmomentet i sig var så himla bra och roligt. Jesper blev jätteförvånad och jätteglad. Ett under att han inte märkte något innan, men jag sa att jag jobbade över, och så dumpade jag massa grejer varje dag hemma hos pappa. Kvällen innan såg jag och Martin till att Jesper sov hos Martin, han hjälpte honom att flytta sina sista grejer (han har flyttat ihop med Amanda! ♥) och på lördagen på dagen så meckade de med Martins bil för att han skulle vara sysselsatt och hållas ur vägen. Jag, pappa, Joel, Billy och Nikita lagade alla pajerna kvällen innan och städade och fixade och donade. Prisa gud att jag har dem! Hade aldrig fixat att göra allting själv. Är så sjukt tacksam för det. Sen samma dag så dekorerade jag, Nikita och pappa. My och Andreas kom också tidigare för att hjälpa till med förberedelserna, att dekorera, göra välkomstdrink och sallader och blåsa heliumballonger. Sån himla tur att jag fick hjälp! 
 
Jag fotade ingenting under kvällen, men hoppas på att jag ska få lite bilder från Emma som hade sin systemkamera med sig. Hoppas, hoppas! Jag har dock fått några bilder så jag lägger upp dem så länge. Är så glad att jag gjorde detta, vi hade så kul och framför allt var det så kul att Jesper blev så himla glad och fick känna sig väldigt speciell och uppvaktad. :) Och jag är så glad att alla verkligen sagt efteråt att det var så kul! Det blev lyckat och roligt helt enkelt. Jag dagen efter: Jesper, synd att vi inte hann med ballongleken! Han: Ehh... Linn, vi HANN med ballongleken. Haha, mycket som kom tillbaka till en senare den dagen ;) Men vi hade riktigt kul så det var det värt. 
 
 
 
 

Vardag

Bygget!

Hej! Jag har massa skoj som jag måste skriva om, men vi börjar med en husbyggar-update tycker jag! 
 
Vi har ju skickat in om förhandsbesked till bygglov (i augusti) och sedan fått komplettera ansökan (i september) och förra veckan fick vi meddelat att miljöförvaltningen ville komma ut och titta för att se att det är lämpligt att göra infiltration (avlopp) på tomten. Så Jesper fixade så att vi fick en provgrop grävd förra veckan och igår mötte vi upp miljöförvaltnings-snubben. Vi gick till tomten, han kikade ner i hålet och sa att ja, här ser det bra ut. Inga problem, ni ska ha lite sand i botten på infiltrationen för säkerhets skull. Mötet gick på 20 minuter inklusive promenad, dit, tillbaka och massa småprat. No fuss! Jag skickar in papprena i eftermiddag, sa han. Nu håller vi tummarna på att detta går smidigt! 
 
Vi har också fått en offert från Myresjöhus som innefattar alla bortval och tillval vi gjort, samt alla arbeten vi behöver gjorda. Nästa steg är att vi granskar den väldigt noga och lägger till allt som tillkommer. Det vill säga kök & garderober som vi ska köpa och montera själva, badrumsmöbler och lite extra till markarbetet och väg. Vi kommer börja begära in offerter på vad det kommer att kosta att dra dit el, och vi måste forska lite i våra möjligheter till att lägga in fiber på en gång fast vi inte är i närheten av klara med huset. Det är nämligen så att det kommer att dras fiber i området, och vi tycker såklart att det känns onödigt att göra det i efterhand om man kan göra det på en gång. 
 
Sen får vi nog be någon kunnig att ta en titt på totalkostnadskalkylen och se om vi tänker rätt. Efter det måste vi tillbaka till banken och se om det går att orda, detta. Vi har ju fått löfte om att få låna 2,6 miljoner, men det måste nog till lite om vi ska ro detta i land. Vi sparar som små gnuer, men vi kommer säkert att behöva någon form av topplån/privatlån, så nu måste vi prata med dem om möjligheterna till det. 
 
Om det inte går så får vi lösa det på något sätt. Vi båda, och framförallt Jesper, är väldigt bestämda på att vi ska bygga det vi verkligen vill ha, eftersom vi tänker bo där resten av våra liv och vi ÄLSKAR läget på vår tomt (pirrar till av att skriva vår tomt, snart är den verkligen det!). Så om vi inte har råd nu, så får vi göra det som krävs. Fortsätta spara stenhårt, göra mer arbete själva, skaffa jobb med bättre lön, vinna på lotto... haha. Det ska gå. Jag kan tänka mig att dra ner på kvadratmetrarna men Jesper vill inte göra det för att man sparar så "lite" pengar på det. Jag tänker såhär: nu kostar en trea i stan tre miljoner. Det är vad vi tänker att vårt bygge ska kosta. Råkar det kosta lite mer så får det väl göra det, det är trots allt verkligen vårt drömhus. 
 
Jag i provgropen!
 
Höstutsikten från vår tomt. Visst är den fantastisk? Tänk när man kan sitta med en kopp te framför brasan under en filt och spana ut genom de stora höga fina fönstrena/altandörrarna på detta, hästarna som betar, eller titta på solnedgången som kommer vara rakt fram på denna bild. Vilken jäkla dröm, eller hur? En dröm värd att kämpa för. 
 

Bygga hus, Vardag