Snart där

Hej!
 
Det händer en hel del på byggarfronten. Vi har bestämt oss för att köpa hussatsen av Annahus, och att CMW bygg ska få bygga huset.Vi har en färdig offert från Annahus och färdiga ritningar, utvändigt & invändigt. Vi är supernöjda med Annahus, och nöjda med offerten! Det känns tryggt.
 
Vi håller på & förhandlar med CMW, och ska på möte med dem igen idag. Jag tycker att det har gått lite långsamt med offerter, och lite dåligt med återkoppling, men i övrigt tycker vi att det känns bra. Vi väljer dem därför att jag har en kompis som precis har byggt ett Annahus, och det var CMW som byggde det och de var jättenöjda. Jag hoppas på att vi ska kunna hitta en bra lösning idag, och få lite klara besked. Så är vi redo att skicka in om bygglov sen!
Vår kontakt på Annahus är på semester tills på onsdag men sen får vi boka in ett möte med dem, för de ska hjälpa oss med bygglovshandlingarna. Rent administrativt är det som har hänt att vi har beställt en baskarta med fältkontroll, och fått den. Och vi har förlängt vårt lånelöfte.
 
Rent praktiskt på tomten händer det en hel del! Jesper och hans pappa jobbade och slet hela förra helgen med att fälla massa träd & ta bort. Och nu i helgen är jag ledig så då ska vi fortsätta med det, och sen ska Jesper & Kent spräcka sten. Det känns jättekul när det verkligen händer saker, saker som man kan se! Då känns det helt plötsligt väldigt nära.
 
I övrigt har jag haft en liten dålig period. Mått lite dåligt och varit allmänt deppig, men jag tror att det är en kombination av vinterdepp (aldrig varit ett stort fan av vintern) och förändring. Jag har hört att man kan bli nedstämt av förändringar i livet, oavsett om det är bra eller dåliga förändringar. Men förutom det så har jag varit lite dålig på att hitta på roliga saker, och bara hittat massa måsten i livet. Och det är klart, det blir man ju inte speciellt lycklig av. Så jag jobbar på det, att hitta på roliga saker, fokusera mer på mig själv och mindre på alla andra, och att faktiskt agera på saker som tynger mig och skapa förändring istället för att tyngas ner av det.
 
En liten jobbig sak just nu är att vi behöver två nya bilar. Saaben kommer ju inte att gå igenom en till besiktning, den måste skrotas. Så vi har till sista februari på oss att hitta en ersättare. Och min v50 brann ju dagen innan julafton, det blev kabelbrand i den när den stod parkerad hemma hos Anneli & Kent. Vi var där för att vi skulle ha uppesittarkväll. Jag är skitledsen över det, jag gillade den bilen. Skulle kunna tänka mig en ny v50, men det vill inte Jesper. Så nu kör jag Anneli & Kents hyundai. Men vi behöver ju en ny egen bil till mig också. Så det är kul, två nya bilar! Inte jättebra läge nu när vi vill spara till huset. Vi kan inte riktigt bestämma oss för hur vi vill göra med bilar, om vi ska köpa två billiga för pengarna vi fick ut av försäkringsbolaget, eller en dyrare och en billig. Vi får se.
 
Jag är ledig idag, och fick lite feeling och rensade både min och Jespers garderob och sorterade upp och städade. Det har varit lite anarki i boden senaste tiden. Sen rensade jag litegrann inne hos pappa också, grejade lite med tvätt och disk. Tanken var att jag och pappa skulle gå ut med hundarna på förmiddagen eller nu mitt på dagen, men han sover fortfarande så jag kanske åker till stan. Skulle behöva handla lite saker, och sen kl 16 är det möte med CMW bygg. Spännande!
 
 

Bygga hus, Vardag