En månad till start

Hej!
 
-Nu är det ganska precis en månad kvar tills startskottet går, markfirman kommer den 20 augusti och börjar. De ska anlägga väg, bereda tomten, lägga markvärme och gjuta plattan. Sen den 20 september kommer huset.
 
-Hela förra helgen spenderades på tomten och vi körde på morgon till kväll med att fälla träd, släpa ut på åkern, kvista, kapa, lasta i skopan, köra iväg och stapla. Vi plockade även massor av ris från tomten. Nu börjar vi verkligen närma oss ett färdigt resultat på tomten innan markfirman kommer. Jesper och hans pappa ska greja på tomten hela dagen idag, och ta ner de sista träden och fixa med, samt elda allt ris om det regnar. Sen är det bara stenspräckning kvar, och det är också några dagars jobb. Men det känns som att vi definitivt kommer att hinna innan 20 augusti iallafall.
 
-Jag har pratat flera gånger med miljöförvaltningen om vår enskilt avlopps-ansökan sen sist och de har supermycket att göra och superlite personal, men nu ligger vårt ärende längst upp i högen iallafall. Hoppas, hoppas, hoppas att vi ska ha ett svar tills den 10 augusti. Det skulle underlätta så mycket. För den 10 augusti har vi tekniskt samråd med kommunen och ska förhoppningsvis få ett startbesked. Det är ju inte jättemycket marginal tills den 20 augusti när vi ska börja.
 
-På tisdag kommer värderingsinstitutet ut till tomten och ska förhandsvärdera huset, det måste man nämligen göra för att få öppna byggkreditivet. Och huset måste värderas till 4,1 miljoner för att lånevillkoren ska se ut som vi har diskuterat. Men då är belåningsgraden 80%, och jag tror att belåningsgraden får vara 85%, vilket betyder att det funkar om huset värderas något lägre också. Försöker att inte oroa mig i onödan.
 
-Det är helt omöjligt att välja golv! Jag har lagt ner flera timmar på att bara åka runt och leta i butiker och titta på golvprover och leta på nätet, men nej... Helt omöjligt. Jag hittar inget som är exakt som jag vill ha det. Och ju mer jag letar desto mer osäker blir jag på vad det är jag verkligen vill ha. Vi har ju några månader på oss, men jag börjar ändå bli nervös att vi inte ska hitta rätt. Golvet har varit det klart svåraste hittills, svårare än att rita hela huset.
 
Nu ska jag göra mig i ordning för att åka och jobba. Hade gärna varit ledig men en söndag på IKEA är väl helt okej. :)
 

Bygga hus